Com escollir la millor tenda de campanya familiar?

Estàs planejant fer una sortida a la muntanya per acampar amb els teus fills? Acampar en família és una excursió que pot ser molt divertida per als més petits de la llar, però també pot ser una mica més relaxant per a tots els adults. Estar a la muntanya, en plena natura és una cosa increïble, però, si vols que tots estiguin còmodes durant la gèlida nit, hauràs d’escollir la millor tenda de campanya familiar.

Què és una tenda de campanya familiar?

Abans d’explicar-te com has de triar la tenda de campanya on passar la nit a la muntanya oa qualsevol lloc a l’aire lliure, descriurem que caracteritza una tenda de campanya familiar davant de la resta de tendes de campanya.

niños en tienda de campaña

Les botigues d´acampada d´aquest tipus consisteixen en una forma híbrida entre les botigues tipus iglú i les botigues estil pavelló. És a dir, es tracten de botigues que són molt altes i resistents on es poden dividir diverses habitacions i compartiments, per així poder gaudir tots els membres de la família de l’excursió a la natura.

Què cal tenir en compte per triar la millor tenda de campanya per a la meva família?

Hem de tenir en compte diversos factors per triar la tenda de campanya què fer servir. Vegem aquests factors:

Clima

Podem trobar al mercat una varietat, generalment, de fins a quatre tipus de tenda de campanya, segons l’estació per a la qual estiguin pensades:

  • Tendes de campanya de 2 estacions: Pensades per a la primavera i estiu. No aguanten grans pluges i tampoc forts vents.
  • Tendes de campanya de 3 estacions: Són les més utilitzades i es fan servir per acampar a qualsevol època, només que a l’hivern has d’anar preparat per al fred.
  • Tendes de campanya de 4 estacions: Serveixen per acampar en qualsevol moment de l’any, però solen ser tendes d’acampar cares i pesades.
  • Tendes de campanya de 5 estacions: Són les botigues per acampar dels exploradors, aguanten les pitjors condicions climàtiques i serveixen per a qualsevol regió al món. Són el tipus de tenda de campanya més cara.

Resistència a l’aigua

La tenda de campanya ha de ser capaç de suportar molt bé laigua, no has doblidar que estàs a la intempèrie. La resistència alʻaigua es mesura a través de la columna dʻaigua que té la tenda. Una bona columna daigua està entorn als 2500mm.

Muntatge

Podem trobar tres tipus de botigues segons el tipus de muntatge que tinguin:

  • Botigues d’acampar de vent: són aquelles en què s’aixeca la tela tensant i clavant amb les piquetes les cordes.
  • Botigues d’acampar autoportants: consisteixen a les botigues que s’aguanten a través de les varetes i que pots col·locar a qualsevol lloc, fins i tot damunt del ciment
  • Botigues d’acampar instantànies: sens dubte són les botigues més còmodes de muntar, ja que com el seu nom indica, són instantànies. Aquestes botigues les deixen anar i s’obren i munten soles.

Espai

Quants membres de la família assisteixen a l’excursió? És un factor molt rellevant que cal tenir en compte. Has de pensar que hi ha prou espai per a tots els integrants de la sortida.

Pes

En funció de si viatges amb cotxe o no aquest aspecte pren més o menys rellevància. No obstant això, has de tenir en compte el pes de la tenda, ja que si viatges amb una motxilla a la teva esquena, agrairàs que no sigui massa pesada de transportar la tenda de campanya per a la teva família.

Esperem que aquest article us hagi servit per aprendre a escollir la millor tenda de campanya familiar i que pugueu fer amb la vostra família una excursió d’allò més entretinguda.