Cuinar fondue en un càmping

La fondue és un menjar d’origen suís que va ser acollit molt ràpidament per tot el món i enriquit amb moltes variants. Vols saber com és cuinar fondue en un càmping? T’assegurem que és una experiència molt fascinant!

Què és fondue?

fondue primer plano

Les persones hispanoparlants anomenen fondue tant el recipient on es prepara com el menjar en si mateix. A Suïssa això no és així, el recipient on la preparen es diu “caquelon” i la fondue és el menjar.

Independentment d’això, aquest menjar consisteix a submergir un punxó amb petits trossos d’aliments com ara pa, carn, fruita o peix en diferents líquids que es mantenen calents al recipient. Aquests líquids poden ser formatge fos, oli, brou o xocolata.

El recipient es col·loca al centre de la taula i és considerat tradicionalment com un dinar festiu que genera un ambient col·laboratiu on compartir.

Tipus de fondue

Quan ens referim a fondue estem referint al recipient on es prepara. Vegem quins tipus podem trobar:

Fondue de Gas

Aquest és el sistema més tradicional de tots dels que veurem, encara que també és el més complex de controlar. El recipient es col·loca sobre un cremador de gas a la cuina o en un fogonet i s’escalfa fins que arriba a un punt exacte. Després d’això es porta a taula per començar a menjar tots

L’habitual és portar a taula un petit cremador que s’encarregui de mantenir la temperatura adequada durant el temps en què s’estigui menjant.

Fondue d’alcohol

Aquest és el que coneix la majoria de la gent, té un petit cremador en una base que serveix de suport per a la fondue. Es pot utilitzar alcohol en gel o líquid com a combustible per generar foc. També podem trobar cremadors que funcionen amb gas de bec.

Fondue elèctrica

Les més modernes de totes i les que es venen actualment. Compten amb un termòstat que permet ajustar i mantenir la temperatura durant tot el transcurs del menjar. Són les millors per anar de càmping.

Fondue de vela

És la perfecta per preparar fondue de xocolata, encara que també és ideal per preparar una petita fondue de formatge per a dues persones. Ideal per a parelles. Consisteix en una petita espelma a la base que és la responsable d’anar escalfant el recipient. Senzilla però eficient.

Com és cuinar al Càmping Castell Montgrí

Si no eres una persona(o personas) muy apañada(s) esto te/os alegrará. Cocinar en nuestro camping es muy sencillo. Al final con unas nociones mínimas de cocina, algunas comidas frías para llevar al camping y una fondue en la que preparar una deliciosa (y calentita) comida estará todo solucionado.

Si no ets una persona (o persones) molt arreglada (és) això t’alegrarà. Cuinar al nostre càmping és molt senzill. Al final amb unes nocions mínimes de cuina, alguns àpats freds per portar al càmping i una fondue on preparar un deliciós (i calentet) menjar estarà tot solucionat.

A més, els restaurants que pots trobar al nostre càmping t’ofereixen la millor gastronomia local. Et recomanem que si vens els visites i mengis en ells, estem segurs que voldràs repetir!

Fins aquí el post d’avui! Esperem que us hagi resultat útil el post i que si voleu venir a un càmping a viure l’experiència ens podeu contactar. Nosaltres estarem encantats de rebre’t o rebre’ns a les nostres instal·lacions.