Excursions amb bicicleta per la Costa Brava

Si ets d’aquelles persones que gaudeixen anant en bicicleta a qualsevol lloc, fas excursions cada cap de setmana i has cremat les pedals de tant fer-ne servir, segurament t’agradarà la idea de fer una escapada per fer algunes rutes en bicicleta a la Costa Brava.

Aquesta regió del nord de Catalunya és coneguda especialment per les seves platges, però també ofereix moltes opcions per realitzar rutes en bici plenes de natura i aventura.

Descobreix rutes de bicicleta a la Costa Brava

persona en bicicleta de excursion
Ja siguis a nivell amateur o siguis tot un professional de la bicicleta, fins i tot si no estàs acostumat a fer rutes en bicicleta, a la Costa Brava podràs trobar un recorregut a fer, ja que hi ha senders de tots els nivells i longituds, alguns vora el mar i d’altres més inclinats per la muntanya.

Aquí et recomanem alguns dels més coneguts:

Camí de Ronda

En realitat, el Camí de Ronda recorre gairebé la totalitat de la Costa Brava, ja que està a les vores del Mediterrani. Per tant, pots seleccionar el tram que més s’adeqüi al teu nivell. Una opció és començar a Lloret de Mar i recórrer els pobles que trobis a continuació: Tossa de Mar, Palafrugell i Begur.

Ruta pels pobles medievals

Si prefereixes allunyar-te de la costa i t’agrada recórrer llocs d’interès mentre pedales, una bona opció per a rutes en bicicleta per la Costa Brava és recórrer pobles com ara Peratallada, Pals i Monells.

Ruta per l’Empordà

Vilabertran, Pau, Sant Llorenç de la Muga… Pots recórrer aquests llocs i gran part del territori de l’Empordà en bicicleta i a peu. Trobaràs muntanyes, cales, senders i patrimoni cultural, tot en una mateixa àrea.

Consells per a les rutes en bicicleta a la Costa Brava

Prepara’t adequadament

No cal que t’entrenis a diari abans de fer el teu viatge, però sí assegura’t que la bicicleta estigui en perfectes condicions, per evitar accidents o algun tipus d’inconvenient un cop estiguis perdut a la muntanya. Així mateix, és crucial que portis calçat adequat, una ampolla d’aigua i, especialment si vas a l’estiu, molt protector solar.

Aprèn-te la ruta i porta un mapa

Abans de llançar-te a pedalejar, és bona idea mirar bé el mapa i comprendre com és el camí. Segurament estarà ben indicat i hi haurà altres aventurers fent el sender, per si de cas, el millor és intentar aprendre’t el recorregut amb antelació. A més, així evitaràs haver de consultar el mapa a cada bifurcació.

Tria bé les rutes

Si no estàs acostumat a anar amb bicicleta, comença amb una ruta de baixa dificultat. És millor fer això i anar pujant que aventurar-se a les rutes més complicades de seguida, ja que pot ser que el primer dia avancis molt, però si la teva idea és fer diverses rutes, no podràs aguantar el ritme.
En conclusió, la Costa Brava és una zona plena de camins possibles per recórrer sobre rodes, però abans de fer-ne cap has de preparar-te bé, aprendre el recorregut i triar una que puguis completar sense morir en l’intent.

Si necessites un lloc on allotjar-te per fer rutes en bicicleta a la Costa Brava, al Camping Castell Montgrí tenim una ubicació excel·lent i una piscina on podràs refrescar-te en tornar. A què esperes? Reserva la teva estada i trau la bicicleta de l’armari!