La Fundacio Philippe Cousteau tindrà la seva nova seu internacional a l’estartit gràcies a un acord amb la Fundació Mascort

Entre els principals objectius d’aquest projecte, estan reintroduir espècies en perill d’extinció i acollir un Institut d’Estudis del Mar per formar submarinistes i treballadors del sector. Segons van expressar els seus promotors, aquest projecte pretén convertir l’Estartit en la capital del mar.

La nova seu internacional de la Fundació Cousteau  s’ubicarà en els terrenys del parc d’atraccions Jocs, que pertany al Grup Mascort, del qual formen part els càmpings Castell Montgrí i Castell Mar. L’espai, de 6.000 metres quadrats, tindrà dos laboratoris i diversos tancs d’aigua de mar, amb capacitat de 1.700 a 31.000 litres. Les obres del complex es faran en dues fases: La primera inauguració es preveu per al 16 de juliol de 2024, mentre que la finalització del projecte s’espera per al mateix dia del 2025. No obstant això, les activitats de la Fundació comencen immediatament, ja que l’Ajuntament de Torroella cedirà els espais necessaris perquè es puguin començar a desenvolupar els primers cursos.