Què és el glamping?

El glamping s’ha convertit en una de les paraules de moda a la indústria del turisme en els darrers anys, gràcies a les destinacions turístiques ubicades enmig de la natura i la creixent disponibilitat d’allotjaments privilegiats com els càmpings de festivals de música. Però, què és exactament el glamping i quines diferències té respecte al càmping tradicional? A més Per què s’ha convertit en una forma de viatjar tan popular actualment?

Si vols saber-ne més, queda’t en aquest article i t’explicarem què és el glamping i l’origen d’aquesta forma de turisme.

Què és el glamping?

El terme glamping, derivat de l’acrònim “Glamorous Camping” en anglès, és un tipus de campament que inclou allotjament i en general condicions molt més luxoses que els associats amb el càmping de tota la vida. La paraula es va fer servir per primera vegada al Regne Unit el 2005, però no va ser fins al 2016 que es va afegir al diccionari de forma oficial.

També se’l coneix amb altres noms com senzillament càmping de luxe o boutique càmping. Però no importa com se l’anomeni, el més important és que permet als viatgers sortir a la natura sense l’equipatge addicional de muntar una tenda de campanya, dormir a terra o ensopegar amb roques a la foscor.

Per descomptat, hi ha altres diferències significatives entre el glamping i el càmping tradicional. La majoria dels allotjaments de luxe inclouen llits, electricitat, banys privats amb dutxes, articles de tocador estil centre turístic, cafeteres i, de vegades, fins i tot cuines. Si bé cuinar sobre una foguera o una graella per acampar és una opció, generalment hi ha un restaurant proper per triar.

Quines característiques té un càmping de luxe o glamping?

tienda campaña glamping

Avui dia, els allotjaments de luxe i glamour s’han tornat extremadament luxosos. Solen comptar amb elegants i útils comoditats com televisors de pantalla plana, matalassos amb coixins de luxe, dutxes àmplies, el terra completament de pissarra amb calefacció i servei de majordom personal.

La clau del glamping és brindar una experiència única que permeti als glampers submergir-se en el seu entorn, gaudir de l’aire pur de la natura, sentir el terra sota els peus i alleujar l’estrès del dia a dia sense sacrificar la comoditat que suposa estar al mig de la naturalesa. Es tracta d’estar en un entorn natural, però no és tornar al que és bàsic ja que els viatgers no depenen de les motxilles ni de dormir a terra.

Tot i que hi ha molts tipus de tendes de campanya (per exemple, iglús, bombolles transparents per observar les estrelles, cabanes, cases als arbres…), totes tenen una cosa en comú: consisteixen en estructures independents a l’aire lliure. Les botigues també varien molt quant a comoditat i preu, de manera que sempre hi ha alguna cosa per a tots els gustos i pressupostos.

Esperem que t’hagi agradat l’article i que en cas que no coneguessis què era el glamping ara t’hagi quedat clar Moltes gràcies pel teu temps!