Què és l’ecoturisme?

Et preocupa el medi ambient i vols anar-te’n de vacances? Aleshores l’ecoturisme és la forma perfecta de desconnectar i descansar. Si no saps què és ni en què consisteix en aquest post t’expliquem tot el que has de saber: definició, característiques i fins i tot et donem idees. Continua llegint i assabenta’t de tot!

Què és l’ecoturisme i quines en són les característiques?

mujer paseando naturaleza

L’ecoturisme no és més que una manera de viatjar responsable i respectuosa amb l’entorn natural i les persones locals. Aquest tipus de turisme es diferencia del tradicional, que és considerat una activitat de masses on grans grups de persones arriben a un lloc, passen un temps i marxen sense tenir en compte l’impacte mediambiental generat. L’ecoturisme, per part seva, promou viatges conscients i sostenibles, a zones naturals i sempre mantenint l’ambient i amb la intenció de millorar el benestar de la població local.

Aquest tipus de turisme es caracteritza per ser una forma de turisme centrada en la natura, on el seu objectiu és que els turistes aprenguin a través d’observar l’ecosistema que visiten. Aquesta forma de lleure promou l’educació ambiental, enfocant-se a visitar entorns naturals de forma responsable amb la flora i la fauna. A més, convida a respectar les culturals locals i fomentar el comerç de cada indret.

Avantatges del turisme ecològic

L’ecoturisme o turisme ecològic té diferents beneficis o avantatges associats, els principals són els següents:

    • És un turisme sostenible, alternatiu i perdurable per a aquelles persones que busquen fugir dels viatges clàssics
    • Beneficia a la salut dels turistes, ja que promou el consum de productes ecològics
    • Permet ensenyar respecte cap a la natura, ideal si vols viatjar en família i educar els teus fill
    • Beneficia les zones rurals despoblades a promoure activitats en aquestes
    • Es preserven tradicions culturals en promoure tot el que és típic de certes zones com per exemple les receptes locals

Millors destinacions a Espanya per fer ecoturisme

T’animes a fer ecoturisme? Espanya és una de les millors destinacions per fer aquesta activitat de lleure i gaudir d’unes vacances perfectes. Això és gràcies a tot allò que té la península per oferir-nos. Particularment una de les millors zones on pots fer ecoturisme és a la Mediterrània Saps quina és la millor zona? La Costa Brava. Llegeix la secció següent per saber més sobre l’ecoturisme en aquesta zona del Mediterrani!

Ecoturisme a la Costa Brava

La costa brava és un dels llocs del Mediterrani que més turisme atrauen. Això no és per menys, ja que els paisatges naturals que es poden trobar en conjunt amb la cultura local i les activitats que es poden fer en aquest espai de vistes medievals són tota una temptació per a molts.

Si decideixes venir a la Costa Brava a fer ecoturisme, et recomanem allotjar-te al nostre càmping i gaudir de tot el que podem oferir-te a les nostres instal·lacions així com de l’entorn privilegiat on ens trobem.

Fins aquí el nostre post! Esperem que us hagi agradat i us hàgim descobert aquesta forma de turisme tan bonica i respectuosa. Moltes gràcies pel teu temps, si decideixes visitar-nos estarem encantats de rebre’t a les nostres instal·lacions

Fins a una altra!