Què veure a l’Estartit

Estartit forma part del Parc Natural de Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i es tracta d’un lloc molt turístic a causa de la bellesa natural que podem trobar a la seva badia, les illes que hi ha i tot el seu entorn natural. Si estàs interessat a visitar l’Estartit et recomanem que segueixis llegint aquest article ja que així sabràs a veure i fer en aquesta població plena de paisatges espectaculars.

Què veure a l’Estartit?

Les coses que podem veure a l’Estartit no estan gaire distanciades, ja que es tracta d’una població molt petita. El centre neuràlgic d’aquest poble és la Plaça de la Vila, on podem trobar l’Església de Santa Anna. Partint de l’església, podem arribar a una zona comercial a través d’un carrer de vianants.

A l’Estartit podem trobar un passeig marítim d’uns 2,5 km d’extensió on podem trobar molts restaurants, terrasses i guinguetes on gaudir d’un agradable passeig.

També podem anar al carrer comercial de Santa Anna, situat al nucli antic de l’Estartit. En aquest carrer podrem trobar botigues de roba, souvenirs i més bars i restaurants on menjar.

Si la cultura i història és un dels teus interessos, pots visitar el nucli medieval de Torroella de Montgrí, on trobarem una vila i el Castell de Montgrí del segle XIII.

Una altra possibilitat que ens ofereix aquesta localitat és visitar el poble medieval de Pals, situat a uns 15 km. Podràs veure que és un poble protegit per una impressionant muralla medieval que formava part del castell.

A prop de la capital del Baix Empordà, La Bisbal, hi podem trobar molts pobles preciosos. Un destaca pel seu particular bon estat de conservació és Peratallada, que té una plaça fortificada, l’església de Sant Esteve i la Torre de l’Homenatge.

Què fer a l’Estartit?

mujer buceando estartit

Un dels principals atractius turístics d’aquesta zona són gairebé 9 km de costes, on podem trobar espectaculars cales d’aigües cristal·lines. A més, no ens podem oblidar dels 5km de platges de sorra fines i molt poc profundes on pots banyar-te o prendre el sol.

No gaire lluny de la població podem veure el pic la Roca Maura. En aquest neix el massís de Montgrí i s’estén cap a l’interior fins a vuit quilòmetres, separant la comarca a l’Alt i el Baix Empordà. En aquesta regió es poden fer excursions amb bicicleta o caminant.

Addicionalment, pel tipus de destinació turística podem trobar una gran varietat d’activitats aquàtiques des del Club nàutic. Podem llogar embarcacions, realitzar apnea, esquí aquàtic, excursions marítimes per a tota la família, pesca, submarinisme, caiac, vela, snorkelling, entre moltes altres.

Per a aquelles persones que prefereixin estar fora de l’aigua, també poden fer multitud d’itineraris des de l’Estartit. Algunes excursions parteixen de pujar per la muntanya o també vorejar la costa i recórrer el Parc Natural del Montgrí.

Finalment dir, que encara que l’Estartit és una població força petita, podem veure que compta amb les instal·lacions idònies per acollir milers de turistes. Esperem que t’hagi agradat l’article i que ara sàpigues quines coses pots veure a l’Estartit i que pots fer

Gràcies pel teu temps!