Una joia al vostre abast. El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

Us recordem que el càmping Castell Montgrí es troba en un indret privilegiat, el Parc del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Probablement, ja haureu descobert alguns dels llocs més emblemàtics del Parc. Us volem recordar, però, algunes de les seves característiques principals.

El paisatge de la zona comprèn la morfologia de la costa del Montgrí, d’una bellesa paisatgística excepcional, amb els seus altívols penya-segats, caps, cales, golfets, illots i coves marines; el massís muntanyós del Montgrí, que s’alça entre les dues planes de l’Alt Empordà i l’Empordanet, amb el Montplà, la muntanya d’Ullà i el propi Montgrí com a cims destacats; la gran duna continental, formada per l’embat de la Tramuntana arrossegant la sorra del golf de Roses i dipositant-la entre el massís del Montgrí i la Muntanya Gran; els aiguamolls que forma el riu Ter al seu curs més baix i, finalment, les illes Medes, de gran presència visual, esdevenint un paisatge d’una biodiversitat singular a nivell del territori català. 

En relació a la fauna, destaca la presència d’ocells marins, d’alguns rapinyaires i de rupícoles. Entre aquests, podem parlar del falcó pelegrí (Falco peregrinus), el xoriguer comú (Falco tinnunculus), el duc (Bubo bubo), la gralla (Corvus monedula) i el corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) a la zona més litoral; l’esparver cendrós (Circus pygargus) i l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus), a les àmplies zones de garriga, on hi troben una important àrea de cria; el ratpenat de cova (Miniopterus schreibersii), a les coves del massís, sent-ne una de les poblacions monoespecífiques més nombrosa de Catalunya; i l’esplugabous (Bubulcus ibis), el martinet blanc (Egretta garzetta) i el martinet de nit (Nycticorax nycticorax), a les zones humides del Baix Ter, configurant algunes de les colònies d’ardeids nidificants més nombroses de Catalunya. Per últim, la població de cabra salvatge (Capra pyrenaica) que habita al massís del Montgrí des de l’any 2008, ha passat de mitja dotzena a uns 300 exemplars en poc més d’una dècada. 

Trobareu més informació del Parc en aquest link:

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/illes-medes/inici/